Trajekt na Thassos - Thassos - Blog

Trajekt na Thassos

.

 

Ostrov Thassos má dobré spojení s pevninou. Trajektová doprava je velmi dobře organizovaná a častá. Thassos je nejsevernějším ostrovem Řecka a proto cesta trajektem trvá jen 40-75 minut, podle toho ze kterého přístavu vyplouváte.

Na ostrov Thassos jsou dispozici dvě námořní spojení. První možnost je trajekt Keramoti - Limenas (hlavní město ostrova), druhá možnost je Kavala - Skala Prinos.


TRAJEKT Z KERAMOTI DO LIMENASU
Přístav Keramoti je jen 40km vzdálen od Kavaly a v letní sezoně daleko více využívaný. Doba plavby z Keramoti do hlavního města ostrova Limenasu je cca 40 minut. V letní sezoně pluje trajekt každých cca 45 minut (6:00 - 22:00)

Ceny lodních lístků Keramoti - Limenas:
dospělý - 4€
dítě - 2€
skupina - 2€ za osobu
auto do 4,25m - 18€
auto nad 4,25m - 22€

Jízdní řád naleznete zde

TRAJEKT Z KAVALY DO SKALA PRINOS
Doba plavby z Kavaly do Skala Prinos je cca 75 minut. Pozor! Z Kavaly jezdí trajekt jen 3-4x denně. A pro doporučujeme  využít 40km od Kavaly vzdálený přístav Keramoti, odkud vyplouvají trajekty na Thassos cca co 45 minut.

Ceny lodních lístků Kavala - Prinos:
dospělý - 5€
dítě - 2,50€
skupina - 2.50€ za osobu
auto do 4,25m - 19€
auto nad 4,25m - 24€

Jízdní řád naleznete zde

Kde koupit lístky?
Pokladny se nacházejí přímo na molu přístavu Keramoti (v Kavale si lístky koupíte v budově naproti mola), kde sdělíte potřebné informace: SPZ a typ vašeho vozu a počet cestujících v autě.

Jak postupovat při nalodění?
Nezapomeňte, že při nájezdu na trajekt je ve voze pouze řidič, spolucestující nastupují samostatně. Na trajektu je spouta členů posádky, kteří vás budou navigovat.

Co dělat na trajektu?
Za pěkného počasí můžete sedět na palubě s kafíčkem koupeným v lodním baru a obdivovat moře, ostrov nebo krmit racky. Jsou naučeni na krmení z ruky a fotografie s nimi zůstanou nezapomenutelné. Pokud počasí není dobré, je k dispozici uzavřený prostor s barem.


Jak mám postupovat při vylodění?
Při přistání to jde mnohem jednodušeji a velmi rychleji. Když se trajekt blíží ke břehu je vhodné, aby řidič sešel ke svému autu. Spolucestující vystupují opět samostatně a nasedají do auta až na molu. Turisté, kteří jedou na západní a jižní pobřeží Thassosu, zvolte směr Limenaria/Potos a pro ostatní Skala Potamia/Golden Beach.

Tak vítejte na Thassosu a užijte si dovolenou :)
Limenaria
Doprava po ostrově

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.misatour.cz/

Proč rezervovat u nás?

Zkušenosti
33 let zkušeností. Na Thassosu žijeme, víme tedy jak vybrat pro vás ideální ubytování.

Naše služby jsou pro vás zdarma
Za naše služby nic neplatíte.

Podpora
Našim klientům jsme k dispozici 24hodin denně. Pomůžeme vám se vším co zde na dovolené budete potřebovat.