Cestujeme na Thassos autem - Thassos - Blog

Cestujeme na Thassos autem

.

 

Protože je Thassos nejsevernějším řeckým ostrovem, je pohodlně dostupný i pro ty, kteří se sem vydají automobilem. Navíc tento způsob dopravy má řadu výhod. V tomto článku naleznete všechny potřebné informace o tom jak se na Thassos autem dostanete.

Žádné obavy, to je to první, kterou našim klientům na dotaz "zvládneme cestu na Thassos autem" odpovídám. Opravdu, naprostá většina cesty vede po kvalitních dálnicích (ne jako "dálnice" v Česku), takže cesta velmi rychle ubíhá. Cesta je náročností podobná, jako kdyby jste jeli na jih Chorvatska. Našich klientů, kteří k nám každoročně jezdí po vlastní ose je víc než dost. A jsou mezi nimi i takoví, kteří k nám na Thassos jezdí automobilem každoročně už několik let. Ono vyjet kdy chcete, zastavit kdy a kde chcete, mít i na dovolené auto stále k dispozici, to jsou jen některé z výhod dovolené autem.

Takže kudy a za kolik?

Kudy

V dnešní době navigací není potřeba vysvětlovat do podrobna kudy jet, kde odbočit, atd. Do navigace prostě zadejte cílové místo (v našem případě cesty na Thassos to bude Keramoti Ferry Dock nebo Kavala Ferry Dock) a o zbytek se nemusíte starat. Existuje velká spousta navigací, doporučujeme některou s offline mapami. Výborná je navigace do telefonu nebo tabletu od Sygic (ke stažení v Obchod Play). V základní, plně dostačující verzi je zdarma a všechny mapy států, kterými budete projíždět si můžete předem stáhnout do vašeho zařízení. Díky tomu nebude nutné být neustále připojen k internetu, ušetříte jak data, tak i případné problémy s internetovým připojením.

Trasy a státy, kterými projíždíme

1. Nejrychlejší: Česko, Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Makedonie, Řecko.

Brno - Bratislava - Budapest (Maďarsko) - Beograd - Niš (Srbsko) - Skopje (Sev.Makedonie) - Kavala (Řecko)

Doba jízdy cca 12-18h dle provozu

 

2. Nejznámější: Česko, Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Bulharsko, Řecko

Bratislava (Slovensko) – Budapest (Maďarsko) – Beograd - Niš (Srbsko) – Sofia (Bulharsko) – Kavala (Řecko)

Doba jízdy cca 14-20h dle provozu


Informace o cestě a dálničních poplatcích:

Slovensko: I když dálniční síť není zrovna rozsáhlá, je nutné platit dálniční poplatek. Na Slovensku je známka elektronická, koupíte ji na hraničních přechodech, benzínkách nebo v předstihu online na oficiálním webu eZnamka. Cena 30 denní známky je 14€ (cca 360,-) a 10 denní pak 10€ (cca 260,-). Cena pohonných hmot podobná jako v ČR tedy něco kolem 1.20€ (cca 30,-).

Maďarsko: I v Maďarsku je dálniční známka v elektronické podobě. Koupíte ji na hraničních přechodech a prakticky na všech benzínových pumpách, prodejní místa jsou označena nápisy e-VIGNETTE nebo MATRICA. Dá se koupit i online, ale proč nespojit nákup známky s kafíčkem na benzínce. Cena 30 denní známky je 4780 Ft (cca 345,-). Cena pohonných hmot podobně jako u nás 400Ft (29,-).

Srbsko: Dálniční poplatky se platí na mýtných branách. První mýto je před Bělehradem. Není čeho se obávat, vždy si na jedné mýtné bráně, kdy vjíždíte na placený úsek vyzvednete pouze lístek a na výjezdu z placeného úseku lístek vrátíte a zaplatíte poplatek za daný úsek. Dá se platit i eury nebo kartou. Je fajn mít drobné. Celkem za mýtné v Srbsku zaplatíte 11.50€ viz. tabulka (Beograd - Vranje). Cena pohonných hmot je v Srbsku o něco vyšší (cca 31,-), doporučujeme natankovat v Maďarsku a pak až v Makedonii.

Makedonie: Mýtné se platí na mýtných branách. Za celou cestu Makedonií se platí pouze 3x a to vždy cca 1.5€. Cena pohonných hmot cca 1€ (26,-). Před opuštěním Makedonie dotankujte do plna, vyplatí se.

Řecko: Mýtné se platí na mýtných branách. V našem případě to je mezi Thessaloniki (Soluň) a Kavalou popřípadě Keramoti, záleží ze kterého přístavu poplujete trajektem. Mýtné se platí 3x (0,9€, 2,40€, 1,80€) Cena pohonných hmot je o dost vyšší cca 1.50€ (39,-).


Kolik mě cesta bude stát?

Nebudeme zde rozepisovat položku po položce. Jednoduše lze říci, že pokud jedete klasickým vozem, tak jedna cesta vyjde včetně paliva, dálničních poplatků, trajektu (auto + 4 osoby) na cca 4,000,- komplet. Zpáteční cesta vyjde stejně, tudíž celkově cca 8,000,-  Pokud tedy cestujete 4 v autě, tak jednoduchými počty dojdeme k závěru, že 1 osoba cca 2.000,- 

Pokud jste náš klient a budete cestovat na Thassos po vlastní ose a nejste si jistí zda dopravu zvládnete, neváhejte nám napsat. Poskytneme vám kdykoliv kompletní informace k cestě až do vaší destinace na Thassosu včetně telefonických kontaktů pro případ potřeby, pokud budete potřebovat pomoc po cestě. Tato služba je k dispozici POUZE pro klienty, kteří si rezervovali ubytování na Thassosu u nás.

Letecky na Thassos
Limenaria Beach

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.misatour.cz/

Why book with us?

Experiences
30 years of experience. We live in Thassos, so we know how to choose the ideal accommodation for you.

Our services are free for you
You do not pay anything for our services.

Support
We are available to our clients 24 hours a day. We will help you with everything you need here on holiday.