Letecky na Thassos - Thassos - Blog

Letecky na Thassos

.

 

Cestování leteckou dopravou je nejrychlejší způsob, jak se dostat na Thassos. Ostrov sice nemá vlastní letiště (na to je moc malý), ale díky své poloze je lehce dostupný z několika letišť. Pokud se tedy chcete na tento krásný ostrov dostat letecky a chcete se dozvědět jak na to, jste zde správně.

Letiště poblíž ostrova Thassos

Nejbližší letiště se nachází v Kavale. Letiště Kavala přijímá během letní sezony pravidelné lety z mnoha evropských letišť. Doba letu z ČR je přibližně 90 minut. Po příletu se musíte dostat do přístavu Keramoti odkud vyplouvají trajekty na Thassos. Není to žádná věda, vzhledem k tomu, že letiště se nachází v oblasti Chrissoupolis, což je asi 12 km od Keramoti, pro transfér z letiště do přístavu Keramoti můžete využít služeb taxi (stanoviště je ihned u příletové haly), cena taxi z letiště do přístavu Keramoti je do 20 euro (520kč) a řidič vás doveze přímo až k trajektu.


Druhým letištěm poblíž je letiště Thessaloniki (Soluň). Letiště Soluň přijímá pravidelné lety z mnoha evropských zemí a to celoročně. Z tohoto letiště je sice doprava na Thassos trošku složitější, ale nebojte se toho. 

Jak tedy z letiště v Soluni na Thassos. Máte na výběr, buď využít taxi nebo autobus KTEL a nebo kombinovaně.

Taxi:  do přístavu Kavala vás odveze taxi přímo od příletové letištní haly až k trajektu. Cesta je dlouhá cca 150km vyjde na cca 140 euro za vůz (max. 4 osoby). Doporučujeme taxi objednat předem např. zde. Taxislužeb, které si můžete objednat předem je ale velké množství, stačí si vybrat z nabídky.

Autobusem KTEL: upřímně tuto variantu bych moc nedoporučoval. Městská doprva po Soluni, kdy autobus projíždí celým městem to je spíše za trest dostat se jen z letiště na hlavní autobusové nádraží.

Kombinovaně Taxi/Bus: finančně velmi výhodné a pro mnoho našich turistů nejčastěji využívané. Jak tedy na to. První krok je taxi z letiště na hlavní autobusové nádraží. Taxi doporučíme objednat předem, řidič vás pak již bude čekat přímo u východu z letištní haly a odveze vás na hlavní autobusové nádraží. Taxi vyjde na 20-25 euro. Druhý krok. Na autobusovém nádraží je potřeba koupit lístky do Kavaly. Moderní autobusy s klimatizací jezdí přes den co hodinu, jízdní řád naleznete zde. Cesta vás bude stát 15 euro na osobu a za cca 2 hodiny budete v přístavním městě Kavala. Autobusová zastávka v Kavale je hned vedle přístavu (cca 200m).

UPOZORNĚNÍ: Berte prosím na vědomí, že poslední trajekt z Kavaly na Thassos (Skala Prinos) vyplouvá v 17:30. Pokud váš přílet do Soluně bude v odpoledních hodinách a víte, že poslední trajekt nestihnete, máte na výběr. Buď přespat v Kavale v jednom z mnoha hotelů a na Thassos vyplout následující den ráno (první trajekt vyplouvá v 9:15), Kavala je krásné město s mnoha památkami a rozhodně stojí za to tam jeden den pobýt. Ubytování v Kavale hned vedle přístavu lze předem objednat např. na Booking.com v ceně od 60 euro (4 lůžkový pokoj/noc), 2 lůžkový i za 35-40 euro. Nebo pokud v Kavale nechcete zastavovat a přijedete po 17:30, kdy odplouvá poslední trajekt na Thassos, budete pokračovat ještě 35km do přístavu Keramoti, odkud trajekty vyplouvají až do 21:30.


Pokud jste náš klient a budete cestovat na Thassos letecky a nejste si jistí zda dopravu zvládnete, neváhejte nám napsat, kompletní dovolenou včetně dopravy s vámi naplánujeme. Poskytneme vám kompletní informace k cestě až do vaší destinace na Thassosu včetně telefonických kontaktů pro případ potřeby, pokud budete potřebovat pomoc po cestě. Tato služba je k dispozici POUZE pro klienty, kteří si rezervovali ubytování na Thassosu u nás.


Jak se dostat trajektem z přístavu Keramoti do Limenasu (hlavní město ostova Thassos) nebo z Kavaly (do Skala Prinos) si můžete přečíst v tomto našem článku.

 

Informace o Thassosu
Cestujeme na Thassos autem

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.misatour.cz/

Why book with us?

Experiences
30 years of experience. We live in Thassos, so we know how to choose the ideal accommodation for you.

Our services are free for you
You do not pay anything for our services.

Support
We are available to our clients 24 hours a day. We will help you with everything you need here on holiday.