Letecky na Thassos - Thassos - Blog

Letecky na Thassos

.

 

Cestování leteckou dopravou je nejrychlejší způsob, jak se dostat na Thassos. Ostrov sice nemá vlastní letiště (na to je moc malý), ale díky své poloze je lehce dostupný z několika letišť. Pokud se tedy chcete na tento krásný ostrov dostat letecky a chcete se dozvědět jak na to, jste zde správně.

Letiště poblíž ostrova Thassos

Nejbližší letiště se nachází v Kavale. Letiště Kavala přijímá během letní sezony pravidelné lety z mnoha evropských letišť. Doba letu z ČR je přibližně 90 minut. Po příletu se musíte dostat do přístavu Keramoti odkud vyplouvají trajekty na Thassos. Není to žádná věda, vzhledem k tomu, že letiště se nachází v oblasti Chrissoupolis, což je asi 12 km od Keramoti, pro transfér z letiště do přístavu Keramoti můžete využít služeb taxi (stanoviště je ihned u příletové haly), cena taxi z letiště do přístavu Keramoti je do 20 euro (520kč) a řidič vás doveze přímo až k trajektu.


Druhým letištěm poblíž je letiště Thessaloniki (Soluň). Letiště Soluň přijímá pravidelné lety z mnoha evropských zemí a to celoročně. Z tohoto letiště je sice doprava na Thassos trošku složitější, ale nebojte se toho. 

Jak tedy z letiště v Soluni na Thassos. Máte na výběr, buď využít taxi nebo autobus KTEL a nebo kombinovaně.

Taxi:  do přístavu Kavala vás odveze taxi přímo od příletové letištní haly až k trajektu. Cesta je dlouhá cca 150km vyjde na cca 140 euro za vůz (max. 4 osoby). Doporučujeme taxi objednat předem např. zde. Taxislužeb, které si můžete objednat předem je ale velké množství, stačí si vybrat z nabídky.

Autobusem KTEL: upřímně tuto variantu bych moc nedoporučoval. Městská doprva po Soluni, kdy autobus projíždí celým městem to je spíše za trest dostat se jen z letiště na hlavní autobusové nádraží.

Kombinovaně Taxi/Bus: finančně velmi výhodné a pro mnoho našich turistů nejčastěji využívané. Jak tedy na to. První krok je taxi z letiště na hlavní autobusové nádraží. Taxi doporučíme objednat předem, řidič vás pak již bude čekat přímo u východu z letištní haly a odveze vás na hlavní autobusové nádraží. Taxi vyjde na 20-25 euro. Druhý krok. Na autobusovém nádraží je potřeba koupit lístky do Kavaly. Moderní autobusy s klimatizací jezdí přes den co hodinu, jízdní řád naleznete zde. Cesta vás bude stát 15 euro na osobu a za cca 2 hodiny budete v přístavním městě Kavala. Autobusová zastávka v Kavale je hned vedle přístavu (cca 200m).

UPOZORNĚNÍ: Berte prosím na vědomí, že poslední trajekt z Kavaly na Thassos (Skala Prinos) vyplouvá v 17:30. Pokud váš přílet do Soluně bude v odpoledních hodinách a víte, že poslední trajekt nestihnete, máte na výběr. Buď přespat v Kavale v jednom z mnoha hotelů a na Thassos vyplout následující den ráno (první trajekt vyplouvá v 9:15), Kavala je krásné město s mnoha památkami a rozhodně stojí za to tam jeden den pobýt. Ubytování v Kavale hned vedle přístavu lze předem objednat např. na Booking.com v ceně od 60 euro (4 lůžkový pokoj/noc), 2 lůžkový i za 35-40 euro. Nebo pokud v Kavale nechcete zastavovat a přijedete po 17:30, kdy odplouvá poslední trajekt na Thassos, budete pokračovat ještě 35km do přístavu Keramoti, odkud trajekty vyplouvají až do 21:30.


Pokud jste náš klient a budete cestovat na Thassos letecky a nejste si jistí zda dopravu zvládnete, neváhejte nám napsat, kompletní dovolenou včetně dopravy s vámi naplánujeme. Poskytneme vám kompletní informace k cestě až do vaší destinace na Thassosu včetně telefonických kontaktů pro případ potřeby, pokud budete potřebovat pomoc po cestě. Tato služba je k dispozici POUZE pro klienty, kteří si rezervovali ubytování na Thassosu u nás.


Jak se dostat trajektem z přístavu Keramoti do Limenasu (hlavní město ostova Thassos) nebo z Kavaly (do Skala Prinos) si můžete přečíst v tomto našem článku.

 

Informace o Thassosu
Cestujeme na Thassos autem

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.misatour.cz/

Proč rezervovat u nás?

Zkušenosti
33 let zkušeností. Na Thassosu žijeme, víme tedy jak vybrat pro vás ideální ubytování.

Naše služby jsou pro vás zdarma
Za naše služby nic neplatíte.

Podpora
Našim klientům jsme k dispozici 24hodin denně. Pomůžeme vám se vším co zde na dovolené budete potřebovat.